HET FENIKS SPIRIT TEAM


Pim Smit 

15 jaar geleden moest Pim eraan geloven. Het gezin nam een hond in huis, een Siberische Husky. Dit werd door hem niet geheel toegejuicht, want hij had toen nog een extreme angst voor honden. Maar door het lieve karakter en de wilskracht van de hond kwam Pim volledig van zijn hondenangst af. 

Met de aanschaf van zijn eerste husky begon ook de liefde voor de sledehondensport. Zijn hobby werd uiteindelijk zijn werk en in 2007 is hij begonnen met het geven van sledehondenworkshops. Het begin van de oprichting van Feniks Spirit. 

Feniks Spirit is in de jaren uitgegroeid tot een goed lopende organisatie, gespecialiseerd in het verzorgen van diverse bijzondere en uitdagende activiteiten. Naast de sledehonden workshops die wij nog steeds met veel plezier geven, kun je ook bij ons terecht voor vuurspuwworkshops en shows, pak- en speurwerk met werkhonden, mediumschap en roofvogeldemonstraties. 

Pim Smit

Sanne Smit-Jansen

Sanne, de partner van Pim, is regelmatig te zien tijdens de workshops en shows om de medewerkers te assisteren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Verder houdt zij zich op de achtergrond bezig met de ontwikkeling van de website, de marketing uitingen en het verbeteren en vernieuwen van ons veelzijdige aanbod aan leuke activiteiten. 


Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en leuke ideeën! 
Heb je een leuk voorstel of kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Neem dan gerust contact met ons op. 

Sanne Jansen

Hans & Helen

Hans en Helen werken al jaren samen met hun werkhonden team, welke op dit moment bestaat uit vier Duitse herders en twee boxers. Samen met de honden bieden zij diverse disciplines aan: speurwerk, pakwerk, reddingshonden en detectiehonden. 

Beide zijn gecertificeerde hondenbegeleiders en trainen de honden op een diervriendelijke en sociale manier. Dus geen dwang, maar werken met de dieren vanuit passie en plezier. 

De honden maken deel uit van het gezin en zijn daarom sociaal en benaderbaar voor groot en klein. Wij werken voor zowel groepen met kinderen als volwassenen. Onze workshops kunnen zelfs aangepast worden op mensen met een lichamelijke handicap. 

Pakwerk & Speurwerk

Wouter Mom 

Sinds zijn jeugd is Wouter al gefascineerd door roofvogels en uilen. Zijn eerste herinnering van deze dieren is een demonstratie waarbij een Zeearend over hem heen vloog. Hierna is de passie alleen maar verder gegroeid.

 

Inmiddels heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in het werken met diverse roofvogels en uilen, van klein uiltje tot grote arenden. Iemand met een passie deelt dit graag met andere. Met dit doel voor ogen is hij een aantal jaren terug begonnen met het geven van demonstraties en workshops. 

 

Hiernaast is Wouter ook een door de overheid erkende valkenier. Om een erkende valkenier te worden moet men diverse door de overheid bepaalde proeven van kennis en kunde afleggen. Indien deze proeven voldaan zijn tezamen met 2 jaar stage, mag een valkeniersakte aangevraagd worden bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze akte geeft een persoon het recht om zich valkenier te noemen en dit is dan ook een erkenning van zijn bekwaamheid.

Wouter Mom

De workshops op deze website geven slechts een indicatie van de vele mogelijkheden.