Meer mogelijkheden met de sledekar

Privéworkshop sledehondenrit

Dit is een privéworkshop voor de echte vroege vogels die individueel kennis willen maken met de sledehondensport en de bijzondere eigenschappen van poolhonden.

De workshop begint met uitleg over de poolhonden en de sledehondensport. Natuurlijk maak je hierbij ook kennis met onze poolhonden. Onder begeleiding ga je de honden intuigen en voor de sledekar inspannen. Met een helm op je hoofd neem je dan plaats op de sledekar. Vervolgens maak je samen met een ervaren begeleider een mooie tocht door de natuur van het polderlandschap.

Na de sledehondentocht krijg je een stevige heupgordel om en mag je een poolhond uitzoeken. Deze poolhond wordt met een lijn aan je gordel vastgemaakt, waarna je samen met een begeleider een wandeling maakt. Op die manier ervaar je nog intensiever hoe het is om met deze bijzondere honden bezig te zijn.

Deze workshop wordt tijdens het sledehondensportseizoen gegeven op zondagochtenden van 8.00 tot 10.30 uur in natuurgebied Broekpolder te Vlaardingen.

De prijs is €75,00 inclusief btw.

Wel vooraf opgeven!

Sledehondenrit met poolhonden voor kinderen

Op de locatie wordt een partytent geplaatst en daarnaast een afgezet gedeelte (paaltjes met afzetlint) waar de poolhonden kunnen rusten. De honden vinden het heerlijk om aangehaald te worden!

De kinderen kunnen zich in de partytent melden voor een ritje op de sledekar voortgetrokken door poolhonden. In de partytent krijgen ze een korte uitleg en een helm op het hoofd. Door een medewerker wordt het kind op het passagierszitje van de sledekar gezet, waarna er tussen het publiek door een rustig ritje wordt gemaakt. Op de sledekar staat een ervaren bestuurder en een medewerker loopt voor de poolhonden uit.

Om veiligheidsreden is het verplicht een helm te dragen.

Feniks spirit | slederit met kinderen 5380